Nieuws

Hieronder zijn een aantal nieuwsberichten te vinden die interessant zijn voor de mensen die actief zijn in de houtverwerkende industrie. Als u op de knop drukt die in de berichten hieronder is weergegeven, komt u uit bij de originele artikelen.

EU tegen Russische exportbeperkingen hout

De Europese Unie heeft een protest ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) tegen de nieuwe Russische exportheffingen op hout. Rusland heft per 1 januari 2022 op bepaald hout uitvoerrechten van 80 procent. Bovendien heeft het land alle grensposten, op één na met Finland, gesloten voor de export van hout. De Europese Unie stelt dat Rusland hiermee tegen internationale afspraken in gaat.

Import en export houten verpakkingen en stuwhout na de Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten. Tot 1 januari 2021 geldt een overgangsperiode. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Na de overgangsperiode zullen er veranderingen komen, met of zonder een akkoord over de toekomstige relatie.

Lees hieronder het volledige artikel.

Pallet pooling in de AGF-sector is de toekomst

Al jaren is Ron de Hoog actief in de pallethandel. Sinds 2012 met Pallet Service Steenbergen en deze zomer nam hij ook palletbedrijf Europe Pallet in Zevenbergen over. Bij AGF-handelsbedrijven is de pallethandelaar kind aan huis.

Lees hieronder het volledige artikel

Te kort aan hout zet prijzen onder druk

Voor de Nederlandse houten pallet- en verpakkingenindustrie is het steeds moeilijker om aan kwalitatief goed rondhout te komen. De prijzen staan voor de korte en middellange termijn onder druk.

Lees hieronder het volledige artikel.