Machines

Storti dekkenmachine

Wij bij Europe Pallet beschikken over een Storti dekkenmachine, die dagelijks tussen de 3000-4000 dekken produceerd voor onze Storti palletlijn. Onze palletlijn heeft een capaciteit van 750.000 stuks per jaar. Verder produceren wij jaarlijks ruim 300.000 klantspecifieke pallets. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van de Storti dekkenmachine met daaronder een filmpje van hoe deze machine werkt.


Storti Dekken-machine

Schreddermachine

Daarnaast hebben wij bij Europe pallet een schredderinstallatie. Als pallets niet meer te repareren zijn, dan verschreven wij de pallets in de schreddermachine. Deze machine maakt van pallets houtsnippers, die wij enerzijds gebruiken om onze droogkamers en HT behandelkamers van te stoken. Daarnaast verkopen wij deze snippers ook aan derden. Zij gebruiken deze snippers voor biomassa centrales. Hieronder is een filmpje te zien van onze schredderinstallatie.Schredder-machine

Productie nieuwe pallets

Hieronder is onze machine te zien die nieuwe pallets maakt. Het is een Storti productielijn met robot waarop alle soorten pallets geproduceerd kunnen worden. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van alle chemie pallets CP1-CP9. Verder produceren wij veel klantspecifieke pallets. Daarnaast heeft Europe Pallet een grote handmontage afdeling waar kleinere series geproduceerd worden. In 2021 wordt er een nieuwe robot geplaatst in Zevenbergen om verder te kunnen automatiseren.​

Productie Nieuwe pallets

Reparatielijn

De nieuwe eigenaar van Europe Pallet, Ron de Hoog is druk bezig met de automatisering van het bedrijf. Een van zijn eerste investeringen sinds zijn overname van het bedrijf is een nieuwe reparatielijn. Deze reparatielijn moet het werk voor de reparateurs een stuk minder zwaar maken en hierdoor kunnen ze efficiënter werken. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van hoe het er voor de machine, tijdens het installeren van de machine en nu uitziet bij ons in de hal. Daaronder staat een video van de reparatielijn waarin hij draait.

Reparatie-lijn

Comming soon!

Wij bij Europe pallet zijn bezig met de automatisering van ons bedrijf. Binnenkort beschikken wij over een nieuwe sorteermachine. Deze machine zal op onze website te vinden zijn vanaf het moment dat wij er beschikking over hebben op ons terrein in Zevenbergen.