Machines

Storti dekkenmachine

Wij bij Europe Pallet beschikken over een Storti dekkenmachine, die dagelijks tussen de 3000-4000 dekken produceerd voor onze Storti palletlijn. Onze palletlijn heeft een capaciteit van 750.000 stuks per jaar. Verder produceren wij jaarlijks ruim 300.000 klantspecifieke pallets. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van de Storti dekkenmachine met daaronder een filmpje van hoe deze machine werkt.


Storti Dekken-machine

Schreddermachine

Daarnaast hebben wij bij Europe pallet een schredderinstallatie. Als pallets niet meer te repareren zijn, dan verschreven wij de pallets in de schreddermachine. Deze machine maakt van pallets houtsnippers, die wij enerzijds gebruiken om onze droogkamers en HT behandelkamers van te stoken. Daarnaast verkopen wij deze snippers ook aan derden. Zij gebruiken deze snippers voor biomassa centrales. Hieronder is een filmpje te zien van onze schredderinstallatie.Schredder-machine

Productielijn

Hieronder is onze machine te zien die nieuwe pallets maakt. Het is een Storti productielijn met robot waarop alle soorten pallets geproduceerd kunnen worden. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van alle chemie pallets CP1-CP9. Verder produceren wij veel klantspecifieke pallets. Daarnaast heeft Europe Pallet een grote handmontage afdeling waar kleinere series geproduceerd worden. In 2021 wordt er een nieuwe robot geplaatst in Zevenbergen om verder te kunnen automatiseren.​

Productie Nieuwe pallets

Reparatielijn

De nieuwe eigenaar van Europe Pallet, Ron de Hoog is druk bezig met de automatisering van het bedrijf. Een van zijn eerste investeringen sinds zijn overname van het bedrijf is een nieuwe reparatielijn. Deze reparatielijn moet het werk voor de reparateurs een stuk minder zwaar maken en hierdoor kunnen ze efficiënter werken. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van hoe het er voor de machine, tijdens het installeren van de machine en nu uitziet bij ons in de hal. Daaronder staat een video van de reparatielijn waarin hij draait.

Reparatie-lijn

Sorteermachine

Na de aanschaf en het installeren van de nieuwe reparatielijn bij Europe Pallet wordt er goed doorgepakt met het innoveren en de automatisering van het bedrijf. Ron de Hoog heeft als eerste palletbedrijf in Nederland geïnvesteerd in een multi sorteermachine. Deze sorteermachine komt onder een nieuwe overkapping te staan op het terrein van Europe Pallet. Deze nieuwe sorteermachine moet ervoor zorgen dat er veel meer pallets per dag gesorteerd gaan worden bij Europe Pallet met behulp van minder personeel. Door deze vorm van automatisering moet het personeel van Europe Pallet ontlast worden van het zware werk om pallets te sorteren. Dit is belangrijk om zo snel en goed mogelijk de klanten te kunnen voorzien van pallets. De nieuwe sorteermachine beschikt over één camera die kan lezen welke pallet er op de machine ligt. Vervolgens wordt deze automatisch naar een van de 36 pallet plaatsen van de machine gebracht en de pallet wordt dan op de goede plaats gezet door een van de vier robots van de sorteermachine. Hieronder staan een aantal foto's en een filmpje van de nieuwe sorteermachine van Europe Pallet.

Sorteer-machine

Industriële luchtreinigers DFI 8500

Bij Europe Pallet hebben wij sinds 27 juni 2022 3 industriële luchtreinigers hangen. Er hangen twee Dust Free Industrial 8500 luchtreinigers in de reparatiehal van Europe Pallet. Er hangt ook één Dust Free Industrial 8500 luchtreiniger in de sloophal van Europe Pallet. Deze luchtreinigers zijn geschikt voor het filteren van (fijn)stof deeltjes die veel voorkomen in werkplaatsen, productielocaties, retailbedrijven, etc. De Dust Free Industrial (DFI) 8500 garandeert een stofvrije omgeving en jarenlang gebruiksgemak. De DFI 8500 levert constant dezelfde hoeveelheid schone lucht. Of het filter nu leeg of bijna vol is, hier versnelt en vertraagd de ventilator automatisch op. Daarnaast beschikt de DFI 8500 over SmartGrid en SmartThrust, Filterherkenning, moderne bediening en een Led-Indicator. Met De DFI 8500 kunnen wij in de hallen 90% van de stof reduceren.

Wij bij Europe Pallet vinden ons personeel en de gezondheid van ons personeel erg belangrijk. Het personeel moet in een goede, veilige een gezonde werkomgeving kunnen werken. Daarom zijn de DFI 8500 luchtreinigers aangeschaft. Door de DFI 8500 is er veel minder (fijn)stof aanwezig in de reparatie en sloophal van Europe Pallet. Dit maakt het voor het personeel een stuk prettiger om in deze hallen te werken. Hiermee willen wij een stap zetten in de richting van een volledig schoon bedrijf waar werknemers graag werken.