Duurzaamheid

Duurzaam en circulair


Wij bij Europe Pallet zijn constant bezig met duurzaam ondernemen. Dit doen wij op verschillende manieren. Europe Pallet is bijvoorbeeld dagelijks circulair bezig. Wij halen dagelijks overtollige pallets op bij onze klanten. Dit doen wij om het natuurproduct hout een zo lang mogelijk leven te geven. Wij proberen zoveel mogelijk pallets een volgend leven geven. Dit doen wij door gebruikte en kapotte pallets te repareren. Nadat de pallets gerepareerd zijn, kunnen ze opnieuw verkocht worden en zo krijgt de pallet een nieuw leven. Ook verzagen wij pallets met incourante maten tot pallets met courante maten. Op deze manier kunnen ook de incourante maten pallets hergebruikt worden. Hierdoor wordt er zo min mogelijk houd verspilt en weggegooid.

 

 

Houtsnippers


Pallets en hout waar wij bij Europe Pallet niks meer mee kunnen belanden in de schreddermachine. De pallets die niet meer gerepareerd kunnen worden, verschredderen wij in de schreddermachine. Hiernaast is te zien hoe de pallets in de schreddermachine komen. Deze machine maakt van de pallets houtsnippers. Deze houtsnippers gebruiken wij bij Europe Pallet zelf om onze droogkamers en HT behandelkamers van te stoken. Daarnaast verkopen wij ook houtsnippers aan derden die ze op hun beurt weer gebruiken voor biomassa centrales

Led verlichting

Wij bij Europe Pallet hebben een aantal loodsen. In de loods waar nieuwe pallets gemaakt voor onze partner Modon Pallets B.V. hangt sinds kort Led-verlichting. Led-verlichting en led lampen zijn 90% zuiniger dan gloeilampen. Daarnaast verbruikt een led-lamp ook 85% minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Ledlampen verbruiken veel minder energie en hebben daardoor een langere levensduur. Op de lange termijn is led-verlichting daarom ook goedkoper. Wij bij Europe Pallet willen op de lange termijn overal duurzame Led-verlichting hebben hangen. Deze loods is daarin de eerste stap.

Elektrische heftrucks

Bij Europe Pallet hebben wij op dit moment één elektrische heftruck rond rijden. De komende tijd is het de bedoeling dat steeds meer op diesel rijdende heftrucks vervangen gaan worden door elektrische heftrucks. Uiteindelijke willen wij dat alle heftrucks elektrisch zijn bij Europe Pallet. Door de elektrische heftrucks zal de CO2 uitstoot bij Europe Pallet gereduceerd worden. Naast het reduceren van de CO2 uitstoot, is de accu van een elektrische heftruck veel schoner dan een dieseltank. Als laatste zijn de elektrische heftrucks een stuk stiller en dit zal geluidsoverlast voorkomen.

Zonnepanelen

Bij Europe Pallet zijn wij constant bezig om het bedrijf verder te verduurzamen. Er wordt bij ons dagelijks een enorme hoeveelheid aan energie verbruikt. De meeste energie wordt verbruikt door onze verlichting en machines. Deze energie werd niet op een duurzame manier opgewekt. Om de energie opwekking van Europe Pallet duurzamer te maken, hebben wij op maandag 27 juni 2022 akkoord gegeven op de plaatsing van 408 Astronergy Astro 4 Semi 450 Wp zonnepanelen op de daken van onze loodsen. Deze 408 zonnepanelen hebben een gezamenlijk vermogen van 183.600 Wp. Hiermee kan bij Europe Pallet ongeveer 30% van de totale energie op een duurzame manier worden opgewekt. De zonnepanelen zullen in de nabije toekomst geplaatst gaan worden. Op deze manier zetten wij bij Europe Pallet de eerste stap naar volledige groene energie.