Drogen en Heat Treatment

Veel pallets die geëxporteerd worden, moeten behandeld worden conform de richtlijnen van ISPM 15. Tijdens deze behandeling (waarbij de kamer opgestookt wordt tot minimaal 56 graden gedurende een half uur) worden eventueel aanwezige beestjes gedood. Wij hebben de mogelijkheid om dagelijks ruim 3000 pallets HT te behandelen en 1800 pallets voor u te drogen. Afhankelijk van het maximaal gewenste vochtpercentage is de kamer langer of korter bezig met dit drogingsproces. Uw houtenverpakking kan gedroogd worden tot een minimaal vochtpercentage van 8%. Hiernaast is een van de drie droogkamer te zien die op ons terrein in Zevenbergen staat.

Droogkamer Europe pallet

Om schimmelvorming tegen te gaan worden tegenwoordig veel pallets gedroogd. Door hout kunstmatig te drogen, worden alle levendige organismes vernietigd. Schimmelvorming op pallets gemaakt uit versgezaagd hout, vind met name plaats in vochtige omgevingen met temperaturen boven de 15 graden Celsius. Hieronder zijn een aantal foto's te zien waarop schimmel te zien is op het hout en de pallets van Europe pallet.

Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om uw pallets, hout of kisten alleen Heat Treatment behandeling te geven, omdat uw verpakking buiten Europa vervoerd wordt. Dit zal gebeuren conform de richtlijnen van ISPM 15.
Indien u wilt weten voor welke landen u een HT behandeling moet uitvoeren en voor andere gewenste informatie, verwijzen wij u graag naar www.SMHV.nl. Ons HT nummer is NL-193 en ons certificaat is ook te downloaden op www.SMHV.nl. Daarnaast zijn onze certificaten te vinden op de pagina certificaten op deze website. Europe pallet is aangesloten bij Nederpal en EPV.